Et nytt Libya

In today's mulitmedia and newswriting-workshop (journalism) we talked about the death of Gadaffi, the pictures and videos where we can see him being brutally killed, and we also talked about how the different media/newspapers has written about it. 

Idag snakket vi om hvordan de forskjellige mediene hadde valgt å framstille saken om Gadaffi's død. Det var litt ironisk, for igår hadde vi en lecture som gikk ut på 'research', og om når vi kan legge ut en sak som vi er 100% sikker på er sann. BBC var først ute med nyheten, som jeg kunne se iallefall, og de skrev at Gadaffi hadde blitt fanget/funnet men det var "more to come". Da jeg klikket meg inne på norske nettsider, hadde VG feks skrevet "Gadaffi er drept". Her var VG sikker i sin sak, og noen raske minutter senere kunne BBC bekrefte det samme. Det er litt spennende å se hvordan ulike medier framstiller saken på - for alt vi vet kan det være VG tok èn sjanse på å skrive den overskriften, selv om den viste seg å være sann.

 

Nå som Gadaffi er borte, tror jeg dette kan bli starten på ett nytt Libya. Det vil ta tid, men nå kan de endelig begynne å se framover igjen.

Bildene og videoene som er lagt ut av Gadaffi er forferdelig å se på, og jeg kjenner jeg blir litt småkvalm. Jeg er veldig for at Gadaffi skulle bli fanget, for han var en grusom  leder - en hensynsløs og kald mann som drev et undertrykkende regime for sitt land. Likevel, så synes jeg moralen blir litt feil, for måten de henrettet ham på er så brutalt. 'Why do we kill people to show people that killing people is wrong?' Han fortjente kanskje ikke å leve, men det er likevel ikke riktig.

Jeg tror jeg ikke fred kan vinnes med vold. 

Libya er et land med mange muligheter for seg. Dette er slutten på et langt og smertefullt kapittel, og de kan nå starte med å skrive sin egen historie med menneskerettigheter og demokrati - starten på et nytt og bedre Libya.

Håper jeg iallefall. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits