Jeg flytter til Femelle

Jeg har fått tilbud om å blogge for femelle, og takket ja til det. Du vil derfor kunne lese bloggen min på;

julieandthecity.femelle.no 

 Sees der! :-)

 

1. søndag i advent

Idag er det første søndag i advent, og det er litt rart for jeg føler at vi er på vei mot sommeren! Det er så fint vær og så god temperatur ute idag, og solen skinner som bare det. Hvor er snøen?Jeg og Celine vandret langs elven inn til byen idag, for litt søndags-shopping og cafètur. Vi har ikke nett der vi bor nå, så vi måtte en tur innom Starbucks for litt 'free wifi!' På vei inn gikk forbi det koselige julemarkedet som er satt opp:Det er koselig her i Kingston, da!

Ha en fin første søndag i advent!

Julestemning i Kingston

Møtte Camilla idag, og vi vandret langs elven inn til Kingston sentrum for å gjøre noen små ærender. Og da vi endelig kom fram ble vi møtt av et stor og koselig julemarked!

Det var forskjellige små boder og julemusikk ble spilt utover hele markedsplassen. Det er litt merkelig å få julestemning i og med at været og temperaturen er så ekstremt bra her - men idag kom jeg virkelig i stemning. I sentrum var det stappfullt av mennesker som har begynt julehandelen, og butikkvinduene lyste "Merry Christmas!"

Avsluttet ettermiddagen med middag på "Little Italy", hvor de hadde stor utvalg av pizza, pasta osv. Godt og billig!:)

 

Ha en fin lørdag! 

 

Home!

 • 01.11.2011 kl.20:28 i Blogg
 • Icon

Hei Norge, hei Trondheim! Idag var dagen for å dra hjem til alle kjente i mitt "andre hjemland". Tror vi har snakket om hvor mye vi har gledet oss i flere dager nå, så jeg satt å småhoppet litt i flysetet da vi endelig var på vei. Skulle tro jeg ikke likte meg her nede! Tvert imot, jeg elsker London, men 2 måneder er lang tid - jeg har aldri vært så lenge borte fra venner og familie før, så jeg kjenner at jeg trenger en liten dose gjenforening med alle de fine menneskene jeg savner å ha rundt meg i hverdagen. Godt å være hjemme!

På flyet på vei hjem, jehu!

 

 

 

Et nytt Libya

 • 21.10.2011 kl.18:02 i Blogg
 • Icon

In today's mulitmedia and newswriting-workshop (journalism) we talked about the death of Gadaffi, the pictures and videos where we can see him being brutally killed, and we also talked about how the different media/newspapers has written about it. 

Idag snakket vi om hvordan de forskjellige mediene hadde valgt å framstille saken om Gadaffi's død. Det var litt ironisk, for igår hadde vi en lecture som gikk ut på 'research', og om når vi kan legge ut en sak som vi er 100% sikker på er sann. BBC var først ute med nyheten, som jeg kunne se iallefall, og de skrev at Gadaffi hadde blitt fanget/funnet men det var "more to come". Da jeg klikket meg inne på norske nettsider, hadde VG feks skrevet "Gadaffi er drept". Her var VG sikker i sin sak, og noen raske minutter senere kunne BBC bekrefte det samme. Det er litt spennende å se hvordan ulike medier framstiller saken på - for alt vi vet kan det være VG tok èn sjanse på å skrive den overskriften, selv om den viste seg å være sann.

 

Nå som Gadaffi er borte, tror jeg dette kan bli starten på ett nytt Libya. Det vil ta tid, men nå kan de endelig begynne å se framover igjen.

Bildene og videoene som er lagt ut av Gadaffi er forferdelig å se på, og jeg kjenner jeg blir litt småkvalm. Jeg er veldig for at Gadaffi skulle bli fanget, for han var en grusom  leder - en hensynsløs og kald mann som drev et undertrykkende regime for sitt land. Likevel, så synes jeg moralen blir litt feil, for måten de henrettet ham på er så brutalt. 'Why do we kill people to show people that killing people is wrong?' Han fortjente kanskje ikke å leve, men det er likevel ikke riktig.

Jeg tror jeg ikke fred kan vinnes med vold. 

Libya er et land med mange muligheter for seg. Dette er slutten på et langt og smertefullt kapittel, og de kan nå starte med å skrive sin egen historie med menneskerettigheter og demokrati - starten på et nytt og bedre Libya.

Håper jeg iallefall. 

 

ELLE & H&M Network Event

 • 20.10.2011 kl.19:07 i Blogg
 • Icon

 
Litt kort om gårsdagen. Igår kveld tok jeg og jentene toget inn til Oxford Street for å delta på ELLE & H&M Network Event. Det ligger litt i ordet hva dette gikk ut på, nemlig "nettverk". Det varte ikke mange timer, først var det litt mingling inne i butikken og vi fikk velge mellom noen fancy drinker. Deretter ble det holdt èn liten tale av ELLE's fashion editor, Anna Ogundehin som fortalte kort om hvordan hun kom inn i bransjen, hvordan den fungerer, og tilslutt ga hun noen mote-tips med bruk av H&M kolleksjonen.

Hun introduserte også noen av folkene som jobbet i bransjen, slik at vi visste hvem vi skulle gå til etterpå. Selv snakket jeg litt med ELLE's feature-writer. Hun ga meg tips til hvordan jeg kan komme meg inn i bransjen, hvordan jeg kan lage en god CV og diverse. Jeg syntes det hele høres veldig spennende ut. Kanskje det er mote-journalist jeg ender opp som?

De tipset oss iallefall om å blogge - so keep it going!

 

Lillebror

 


Første gang vi ser hverandre, hihi! Klarer ikke vente til å komme hjem!!

 

Saturdaymorning

 

Igår fikk jeg vite at jeg har blitt storesøster for fjerde gang - en lillebror. Jeg sitter å titter på bilder av ham, dette vesenet som jeg enda ikke vet hvem er, men som jeg skal få bli kjent med. Jeg har så lyst å bare ta ham ut av pcskjermen og klemme ham, det er rart å være så langt unna i slike stunder. Derfor blir ekstra godt å komme hjem igjen om to uker nå. 

 

 

 

 

Follow me on twitter.

I knew it!

 

Sov godt.

 

Norway + Saudi Arabia

 • 02.10.2011 kl.21:04 i Blogg
 • Icon

Har hatt en kjempeherlig helg i London hos Dina! Lørdagen igår ble en suksess. For det første var jo været kjempefint (nesten litt for varmt). 

 • Hatt lunsj og vandret rundt i King's Road.
 • Tatt turen innom Harrods og sett på kunstverk. Altså håndsydde Valentino-kjoler osv.
 • Spist middag i ChinaTown (beste crispy duck jeg noen gang har smakt!!)
 • Kjent litt på utelivet i London, og danset på utesteder i Picadilly området - bare dårlige da, hehe. 
 • Vi var på kino og så "Crazy, stupid love" kl tolv om kvelden. Utrolig morsom film, anbefales!
 • Ryan Gosling er så utrolig kjekk (viktig stikkord)
 • Spist frokost ute i det herlige sommerværet.

 

Etter å ha tatt farvel med Dina møtte jeg gjengen i Oxford, og de var iallefall i shoppinghumør! Siden jeg hadde brukt litt penger kvelden før på å spise ute og kino, så måtte jeg dessverre bare nøye meg med å titte på klær. Det skjer noe oppi hodet når man er student altså, jeg går rundt å regner ut hele tiden hva jeg har og hva jeg skal bruke. Snålt til å være meg.

Nå er det tid for avslapping (hvis jeg klarer, med tanke på trance-musikk-kongen som bor vedsiden av), kveldsmat og tidlig i seng før en ny skoleuke. 

 

Follow me on twitter.

Les mer i arkivet » November 2012 » Desember 2011 » November 2011

Journalism - and film student living in London. This is a blog about a norwegian girl taking
a step into the big city on her own. Enjoy!

contact: juliemalvik@hotmail.com


categories

archive

posts

links


check out:


Follow juliemalvik on Twitter

hits